Контрол на достъп

Под контрол на достъп се разбира ограничаването на достъпа в някои сгради чрез технически средства, като се ограничава допускането или недопускането на определени хора и транспортни средства, ограничени по време части от деня или седмицата или по пространства / в този район може, в друг не може/.
Най-елементарен пример за контрол на достъп е домофонната уредба, която ограничава достъпа до вашата къща или вход, само на хора, които познавате или желаете да допуснете, до най-сложната система за определяне на работно време на хиляди работници от различни смени и цехове на едно предприятие. << Назад към начална страница

Изберете опция:

Домофонни уредби Контрол с чип/карта Контрол на работно време Паркинг системи Автоматизирани врати

Домофонни уредби- делят се основно на аудио и видеодомофони. Биват еднопостови, многопостови и адресируеми. Типът и видът им зависи от броя на абонатите и начина на гледане или комуникация. Има домофонни уредби, които са включени в интернет и човек може да получава известия, кой ти звъни на вратата , независимо дали се намираш вкъщи или не. Не е необходимо непременно да си близко до домофона вътре вкъщи, може да получаваш известия на таблета, да получиш обаждането в спалнята , в хола, на двора на барбекюто и т.н.

Контрол на достъп с карта или чипове- използва се за ограничения на достъпа до входове, офиси, асансьори и т.н. Значително улеснява отварянето на врати. Ограничава достъпа до определени врати, с един карта могат да се отварят няколко входа, няколко обекта, може да се разрешава и забранява достъпа в зависимост дали ползвателят е изпълнил някакви условия/ платил си е наема/.

Контрол на работно време и турникети – използват се в големи и малки предприятия, като софтуера разрешава директно да се свързва с форма 76 присъствието на хората. Улеснява изпозлването на плаващо работно време, време с натрупване, извънреден труд и др. Има възможност да се обхващат няколко смени, няколко цеха, няколко работи места.

Паркинг системи – автоматизираните паркинг системи позволяват таксуването на автомобилите без намесата или с минималната намеса на хора. Като по този начин се избягва човешкия фактор. Обикновено се издава талонче с баркод на разплащателна машина се отчита времето, валидира се билета и се издава касова бележка, а на изходната колонка се отваря бариерата за напускане на паркинга.

Автоматизирани врати – използват се за достъп до дворове, вили, гаражи и други, които нямат голям брой отваряния и затваряния. Има различни варианти плъзгащи, с две крила , летящо крило , навиващи се ролкови и др.

За да се свържете с нас и за да ви бъдем полезни,
моля попълнете нашата контактна форма,
като опишете накратко какъв е проблема и какво искате да ограничите.

<< Назад към начална страница

Често задавани въпроси

Управление на алармена система vamtam-theme-circle-post  Category Контрол на достъпа

Имам голям двор с барбекю и не чувам кога звънецът вкъщи звъни, съответно не мога да отворя на гостите си?

март 7, 2019 Edit Какво решение може да ми предложите? Можем да Ви предложим 2 решения на проблема: –… Read More