АЛАРМА, СОТ И ПЕРИМЕТРОВА ОХРАНА

Охраната с алармена система е най-изгодна и най-надеждна. Използва се в затворени помещения (сгради, цехове, домове, офиси и магазини и др.) и обикновено включва сирена или друго изпълнително устройство, чиято цел е да „изплаши“ /изгони/ крадеца.
Съкращението СОТ идва от сигнално-охранителна техника подобно на абревиатурата „СОД“ , която МВР използва, а именно Сигнално-охранителна дейност.
Казваме, че използваме СОТ, когато сигналът от алармената система отива в мониторинг център и оттам реагира въоръжен патрул, а периметровата охрана е когато се охраняват открити помещения. Основната разлика с алармените системи е , че при тях , фалшивите сработвания са сведени до минимум.
Нарушена ли е целостта на къщата, се задейства и алармата/ при разбита врата, стъкло и тн./

Периметровата охрана се използва за охраняване на външни обекти, както и за вътрешни обекти, като за целта се използват десетки видове датчици – инфрачервени, микровълнови, капацитивни датчици, сензорни кабели и други, като последно време се е наложила системата комбинация с видеонаблюдение, когато се задейства някой датчик, може да се види има ли нарушител или е фалшиво сработил. С помощта на техниката изброена по-горе, може да се постигне ниско ниво на фалшиви сработвания.

Изберете опция:

АЛАРМЕНИ СИСТЕМИ
СОТ
ПЕРИМЕТРОВА ОХРАНА

Алармените системи могат да бъдат от 2 до 100 зони, като на дисплея получава сигнал, точно от коя зона е станало задействието. Датчиците също са няколко модела, като най-масови са PIR. /Пасивен инфрачервен датчик./, който реагира на движението на човек. Има датчици, които не се задействат от домашни любимци, датчици за големи разстояния, както и много други.
В зависимост от вашите нужди, ние ще изберем от над 30 модела датчици и над 10 модела алармени системи, за да получите оптимално решение.

Охраната със СОТ е най-надеждна, защото има кой да реагира. Нашата фирма не предлага реакция за сигнали, т.е няма мониторинг център, но техниката, която монтираме отговаря на всички изисквания на фирмите, занимаващи се със СОТ в България. По ваше желание, може да се включите към когото желаете и да изберете най-надеждното и с най-добра цена.

Използва се за охраняване на външни обекти, като за целта се използват десетки видове датчици – инфрачервени, микровълнови, капацитивни датчици и други, като последно време се е наложила системата комбинация с видеонаблюдение, когато се задейства някой датчик, може да се види има ли нарушител или е фалшиво сработил. С помощта на техниката изброена по-горе, може да се постигне ниско ниво на фалшиви сработвания.

За да се свържете с нас и за да ви бъдем полезни,
моля попълнете нашата контактна форма:

Често задавани въпроси

През 2012 г. Фирма ТЕБИКС ООД получи регистрация на полезен модел в единния регистър на...
Алармената система ще ограничи достъпа до вашето жилище или офис, складова база и др. При...